Як і де отримати якісну медичну допомогу при інфаркті: інформаційна кампанія

МОЗ України в рамках спільного проекту МОЗ України і Світового банку “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей” розпочало інформаційну кампанію про своєчасне безоплатне лікування інфаркту. Мета кампанії – сприяти підвищенню обізнаності людей, яку допомогу гарантує держава і як отримати Читати далі

Як виписувати електронний рецепт на «Доступні ліки»: інструкція для лікарів

З 1 квітня 2019 року програму «Доступні ліки» почне адмініструвати Національна служба здоров’я України. З цього часу рецепти за програмою лікарі зможуть виписувати виключно в електронній системі охорони здоров’я. Відтепер не має значення, де проживає пацієнт і де рецепт був Читати далі

Вакцинація убезпечить дитину від захворювання на кір

Чи безпечно вакцинуватись від кору? Що більш вірогідно: перехворіти чи отримати ускладнення від щеплення? Які обстеження потрібні перед щепленням? Чи можна вакцинуватись при «слабкому імунітеті»? Як впевнитись, що вакцина зберігалася належним чином?         Читати далі

МОЗ рекомендує: 10 речей, які варто зробити у 2018 році

Незалежно від того, чи складали ви списки планів та обіцянок напередодні нового року, ми виділили десять найважливіших пунктів, які ви обов’язково маєте реалізувати у 2018-му. Ці прості речі допоможуть поліпшити самопочуття, зберегти молодість та здоров’я, а іноді навіть врятувати життя. Читати далі

Випуск 1/10

Відповідаємо на запитання про медреформу. Випуск 1/10  17.08.2017 Відповідаємо на найбільш розповсюджені запитання щодо медичної реформи. 1/50 Чи почалася медична реформа? 1 липня 2017 року мав стартувати перший етап медреформи в Україні. Але народні депутати відклали до вересня ухвалення законопроектів Читати далі